VerandamakersFundering onder een glazen schuifwand. Waarom?

Fundering onder een glazen schuifwand. Waarom?

Wanneer je een glazen schuifwand wil laten plaatsen is het aanleggen van de juiste fundering een essentieel onderdeel. Waarom dit zo is lees je in dit artikel.

Waarom een fundering plaatsen onder een glazen schuifwand?

Iets wat we vaak horen is dat mensen het niet nodig vinden om een fundering te plaatsen. Ook wordt er gedacht dat hiermee kosten bespaard kunnen worden. Niets is minder waar. Investeer je namelijk niet in een goede fundering, dan kunnen er in de toekomst problemen ontstaan. We hebben de meest voorkomende problemen voor je op een rijtje gezet:

  • Het glas staat uit het lood. Hierdoor zijn er kieren tussen de glazen panelen ontstaan. Deze kieren zorgen ervoor dat de tuinkamer of veranda niet meer volledig wind- en waterdicht is. Zonde natuurlijk!
  • De glazen schuifwand kan niet meer open of dicht. Dit komt doordat er verzakkingen in de ondergrond of wand zijn ontstaan. Geen fijn idee dat je geen plezier meer kunt hebben van jouw glazen schuifwand toch?!
  • De glazen panelen vallen uit hun rails. Ook dit heeft te maken met verzakkingen in de ondergrond.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom adviseren wij altijd om een sterke fundering onder jouw glazen schuifwand te plaatsen. Zo geniet je gegarandeerd langer van jouw tuinkamer of veranda.

 

Welke fundering heb ik nodig voor mijn glazen schuifwand?

Wanneer je kiest voor Verandamakers hoef je je hier niet druk om te maken. Wij weten exact welke fundering past in jou situatie. Er zijn verschillende soorten funderingen. Het is mogelijk om een glazen schuifwand te monteren op gestort beton. Ook is het in enkele gevallen mogelijk om op het bestaande straatwerk te monteren. Het nadeel van deze twee opties is dat dit meestal niet 100% waterpas ligt. Daarnaast creëer je ook een soort drempel doordat de onderrail op het straatwerk wordt geplaats in plaats van ertussen.

Om er zeker van te zijn dat jij plezier blijft beleven aan de glazen schuifwand, maken wij in bijna alle gevallen gebruik een funderingskoker. Deze is altijd 100% waterpas. Ook kan deze koker al het gewicht van de glazen schuifwand zonder problemen dragen.

Meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op.