VerandamakersDeze uitbreidingen zijn mogelijk op jouw veranda

Deze uitbreidingen zijn mogelijk op jouw veranda

Wist jij dat er tal van mogelijkheden zijn om deze veranda of overkapping uit te breiden?! Hierdoor geniet jij het hele jaar door van jouw buitenverblijf. Benieuwd naar de mogelijkheden? We vertellen je er alles over in dit artikel.

Glazen schuifwand

Wanneer je kiest voor een glazen schuifwand in jouw veranda of overkapping, kun je het hele jaar door genieten van deze plek. Zo zit je bij de eerste zonnestralen van het jaar heerlijk warm achter het glas, schuif je de wand gemakkelijk open om een fris briesje binnen te laten in de zomer en is het zelfs in de koudere maanden heerlijk vertoeven met een haard of heater.

Tuinkamer met glazen schuifwand in Haps

Vast kozijn

Naast het afsluiten van de voor- en of zijkant van de overkapping met een glazen schuifwand, is het ook mogelijk om voor een vast kozijn te kiezen. Dit vaste kozijn kan voorzien worden van zowel glas als polycarbonaat. Een vast kozijn kan ook een goede oplossing zijn wanneer er bijvoorbeeld een klein stukje tussen muur en staander afgesloten moet worden.

Glazen schuifwand in Duiven

Spiekozijn

Aan de zijkant van de veranda kan een spiekozijn geplaats worden. Dit is een kozijn dat bestaat uit drie hoeken en kan bijvoorbeeld gebruikt worden om het gat boven een schutting of muur af te sluiten. Zo zit je vrij van onder andere de wind en regen. Ook geeft dit meer privacy wanneer de tuin van buren aangrenzend ligt aan die van jou.

Wanneer het op een spiekozijn gaat, zijn er drie mogelijkheden:

  1. Spiekozijn met polycarbonaat
  2. Spiekozijn met glas
  3. Spiekozijn van aluminium

De keuze voor het materiaal dat het beste bij jou veranda past, hangt af van de wensen die je hebt.

Tuinkamer Nijmegen

Zijwand van aluminium rabat

Door een zijwand van aluminium rabat te plaatsen aan de zijkant(en) van de veranda, creëer je een beschutte plek die volledig bij het design van de veranda past. De zijwand wordt opgebouwd uit verschillende aluminium planken. Je kunt ervoor kiezen om deze planken door te laten lopen tot aan de schuinte van het dak, maar het is ook mogelijk om op schutting hoogte een spiekozijn te plaatsen. Zo behoud je meer lichtinval in jouw overkapping.

Tuinkamer Verandamakers

Zonwering

In Nederland genieten we graag van de zonnestralen die ons in een jaar gegund worden. Maar soms wil je liever wat schaduw. Bijvoorbeeld wanneer het in huis of onder de veranda te warm wordt. Dit is eenvoudig te realiseren met zonwering.

Bij ons heb je de keuze uit drie type zonwering; onderdak zonwering, bovendak zonwering en windvaste screens. Ieder type heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten. Zo blijft de onderdak zonwering langer mooi en schoon, maar houdt dit minder warmte tegen. Houdt de bovendak zonwering juist de meeste warmte tegen én kun je deze buiten het dak uit laten steken voor nog meer schaduw en zorgen de windvaste screens voor zonwering aan de voor- en zijkant(en).

Zonwering onder veranda

LED verlichting

Met onze ingebouwde LED verlichting geniet jij optimaal van jouw veranda of overkapping. Zo kun je tot in de late avonduurtjes wegdwalen in een goed boek of borrelen met familie en vrienden. Doordat de verlichting dimbaar is, is deze perfect af te stemmen naar iedere situatie of gelegenheid. Ook wordt het licht op een gelijkmatige manier verdeeld over het gehele oppervlakte van de veranda.

verlichting veranda 

Benieuwd welke uitbreidingen in jouw situatie mogelijk is? Stel gerust jouw vraag en wij zullen er alles aan doen om te kijken hoe wij dit voor jou kunnen realiseren. Jouw wensen zijn onze uitdaging!