VerandamakersHelp! Ik heb condensvorming in mijn tuinkamer.

Help! Ik heb condensvorming in mijn tuinkamer.

Condensvorming ontstaat doordat de lucht in jouw tuinkamer warmer is dan de lucht buiten. Er vormen zich dan kleine waterdruppeltjes die zichtbaar zijn op glazen schuifwanden en polycarbonaat dakplaten. In dit artikel vertellen we je hoe je de condensvorming kunt beperken.

Verminder condensvorming door goed te ventileren

Condensvorming ontstaat door het temperatuurverschil tussen buiten en binnen. De meest eenvoudige oplossing voor condensvorming is zorgen voor een goede ventilatie van de tuinkamer. Dit kun je doen door de glazen schuifwand een klein stukje open te schuiven. Hierdoor wordt het temperatuurverschil kleiner en ontstaat er minder condensvorming op het glas en polycarbonaat. Dit is tevens ook beter voor je (tuin)meubels en accessoires.

Planten verhogen de luchtvochtigheid

Planten kleden de tuinkamer leuk aan. De opkomende urban jungle trend is populair in huis, serres en tuinkamers. Super gezellig, maar let er wel op dat planten de luchtvochtigheid in jouw tuinkamer verhogen. Het is daarom nog belangrijker dat je de ruimte goed ventileert. Helpt de ventilatie niet? Kies er dan voor om een aantal platen tijdelijk buiten te zetten.

 

Heb je last van condensvorming onder jouw tuinkamer? Geen zorgen! Zoals je hebt kunnen lezen kan het geen kwaad. Zijn de zorgen nog niet weggenomen? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag.